Hej alle sammen og velkommen til min nye blog! 🎉

Tænkte at jeg lige ville fortælle om en lille aha-oplevelse, jeg oplevede idag. Min WordPress-hjemmeside besluttede for noget tid siden at tage en spontan “siesta”, en gammel wordpress installation havde efterladt en ikke patched og meget gennemhullet og skrøbelig hjemmeside.
Netop den slags som folk der udnytter den slags elsker at finde.
Kort fortal blev den lukket af One.com – med rette – fordi den blev brugt som sprigbræt til at bringe spam til folket. Selv tak!

Kryptiske fejlmeddelelser som jeg ingen anelse have om hvordan jeg skulle udbedre – Så Morten Ellegaard hjalp mig med at få slettet de inficerede databaser så one.com kunne genoprette hjemmesiden.

– mailen er hostet hos google så den virkede stadig fortræffeligt, så jeg/vi manglede egentlig kun siden, så den fik lov itl at passe sig selv.

Men hvad var en “hjemmeside-siesta” blev til en ferie, blev til en orlov, som blev til ca. 2 år uden en hjemmeside. Da den fejlmeddelelse jeg så når jeg gik ind på siden ikke gav mening for mig.

Så slog det mig idag.. Jeg har brug for hjælp til selvhjælp, og det var her ChatGPT kom til undsætning!

Hvem eller hvad er ChatGPT?

For dem af jer, der måske ikke er bekendt med ChatGPT, er det en avanceret chatbot trænet af den amerikanske softwarevirksomhed OpenAI. Denne lille hjælper er ikke bare god til at besvare spørgsmål om nærmest alt under solen, den kan også hjælpe med tekniske problemer!

Hvordan ChatGPT kom til undsætning

Efter at have stirret på fejlmeddelelsen i, hvad der føltes som år.. (det var år, men jeg lavede også andet), så besluttede jeg mig for at konsultere ChatGPT.
Jeg Copy-Pastede fejlmeddelelsen og beskrev situationen.
Med enkle, letforståelige trin guidet af denne teknologiske nisse, var jeg i stand til at 1. slette filerne og databaserne der gav problemer, og 2. navigere gennem serverens filsystem, rette fejl i koden. 3. oprette en ny database, og geninstallere wordpress – og—tada!—så er hjemmesiden var tilbage fra 2 års jordomrejse!

Nu tænker du måske, “Nå, det lyder da som en masse teknisk mumbo jumbo.” Men ærligt talt, hvis jeg kan gøre det, kan de fleste!

Fremtiden er her, og den er venlig

Hvis denne episode har lært mig noget, så er det, at vi lever i en utrolig tid, hvor teknologien ikke bare er smart, men også venlig og tilgængelig for alle.

Så næste gang du står overfor en skræmmende fejlmeddelelse, husk at du ikke er alene. Der er altid en venlig chatbot klar til at hjælpe.

Tak fordi du læste mit første indlæg.

1 thought on “Hello again world! Hvordan ChatGPT reddede min WordPress-hjemmeside fra kaos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *